پژوهش های کاربردی تبادل دانش و یافته های دانشگاه و دستگاه های اجرایی کشور است. شناسایی و حل چالشها و نیازهای موجود در جامعه، مراکز صنعتی و دستگاههای اجرایی عامل کلیدی توسعه پایدار در کشور خواهد بود؛ از طرفی تنوع این معضلات منجر به گسترش عرضه پژوهش های کاربردی شده است. لذا با توجه به اهمیت پژوهش های کاربردی و سوق دادن پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت حل مسائل و مشکلات جامعه، دفتر ارتباط با صنعت تلاش می نماید، آخرین اولویت های پژوهشی را از سازمان ها و دستگاه های اجرایی اخذ و به اطلاع اعضاء هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برساند تا با تعریف پایان نامه/رساله دانشجویان در راستای این اولویت های اعلام شده، به سمت کاربری شدن پژوهش های انجام شده گام برداشته شود.
اولویت های اعلام شده به معاونت پژوهشی
|
اولویت های اعلام شده به معاونت پژوهشی به تفکیک سال های مختلف در جدول پایین آورده شده است.
|
سامانه اجریی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) مربوط به بند ح تبصره 9 قانون بودجه |
این سامانه در دو بخش عرضه و تقاضا پژوهش فعال است. در بخش تقاضا، شرکتهایی که نام آنها در فهرست مصوب آییننامه قرار دارد میتوانند نسبت به ثبت اولویتهای خود از طریق این سامانه اقدام نمایند. این اولویت ها توسط پژوهشگران قابل مشاهده و ارائه پیشنهاد طرح می باشد.
در بخش تقاضا کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاهها و پژوهشگران و فناوران مراکز پژوهش و فناوری که تمایل به پیشنهاد پروژه دارند می توانند از طریق درگاه این سامانه، فهرست اولویتها را مشاهده و پس از ثبت نام در این سامانه و تائید دانشگاه یا مرکز پژوهش و فناوری نسبت به ارسال پیشنهاده خود به شرکت ها اقدام نمایند
این سامانه به آدرس http://mapfa.msrt.ir قابل دسترس است.
|
سامانه ملی عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری |
به طور خلاصه "سامانه ملی عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری" نیازهای سازمانها را از پژوهش و فناوری به آگاهی همگان میرساند و از سوی دیگر، با معرفی پژوهشگران و فناوران به سازمانها، حرکت به سمت پژوهشهای کاربردی دانشگاهها و همکاریهای بلندمدت بین آنها و سازمانهای اجرایی را تسهیل مینماید.
این سامانه به آدرس https://sajed.msrt.ir قابل دسترس است.
|
سامانه تاپ
|
«طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ)» با محوریت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و ستاد کل نیروهای مسلح اجرا می گردد. هدف این طرح، توسعه دانش بنیان بنگاه ها از طریق بهره مندی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارتقاء سطح مهارت فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی، تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه با هدف کاربردی شدن دانش و یافته های جدید علمی و فناوری اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی، ارتقاء توان فنی و مهندسی بنگاه های صنعتی، معدنی و تجاری و ظرفیت سازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزودۀ جدید و تأمین اشتغال زایشی و پایدار می باشد.
این طرح در سه بخش برای دانش آموختگان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه های اقتصادی بگذارانند، دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تمایل دارند پایان نامه های خود را به صورت مسأله محور انجام دهند و اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی که مایلند در قالب طرح پسادکترای صنعتی و فرصت مطالعات، انجام پروژه های مستقل یا مشترک در بنگاه های صنعتی و معدنی فعالیت نمایند، اجرا می شود.
این سامانه به آدرس www.iranetop.ir قابل دسترس است.
|
مؤسسه ملی
توسعه تحقیقات علوم پزشکی
(NIMAD)
|
هدف از تأسیس این مؤسسه ایجاد یک نهاد عالی رتبه علمی جهت رهبري، مديريت، حمایت و توسعه تحقيقات علوم پزشكي در کشور شامل آموزش، توسعه، نوآوری، و فنآوری در علوم پزشکی می باشد. در این راستا پیشرفت کمی و کیفی تحقیقات و آموزش نیروی انسانی محقق جهت حل مشكلات اساسي بخش سلامت، و اشاعه فرهنگ تحقیق و در نتیجه توسعه پايدار علمی و اقتصادی كشور از اهداف اصلی است.
در این سایت که با آدرس http://nimad.ac.ir قابل دسترس است، در منوی گرنت های تحقیقاتی، بخش اولویت های تحقیقاتی، تمامی اولویت های تحقیقاتی کمیته های مختلف قابل مشاهده است. موضوعات تعدادی از این کمیته ها ( به عنوان مثال کمیته علوم اعصاب و بهداشت روان و یا کمیته فناوری و نوآوریهای علوم پزشکی) قابل انجام توسط محققان غیر علوم پزشکی نیز می باشند.
|
صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور
|
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از سال ۱۳۸۲ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد. ضرورت حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور همواره مورد توجه سیاستگذاران کشورمان بوده است؛ چنانکه پیش از تشکیل این صندوق، شورایی بنام شورای پژوهشهای علمی کشور نیز زیر نظر معاون اول رییسجمهور، ایده تشویق و حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور را مورد توجه قرار داده بود. هدف اصلی از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در واقع ایفای وظایف بنیاد ملی علم ایران بوده است. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در مدت فعالیت بیش از یک دهه خود اقدام های مؤثری را در حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام داده است؛ در حال حاضر این صندوق با بیش از بیست و شش هزار عضو هیأت علمی دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی مرتبط است. عمده فعالیتهای این صندوق در حوزههای: حمایت از طرحهای پژوهشی، پسادکتری، ثبت اختراعات، کرسی پژوهشی، پژوهانه (گرنت) و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری، انجام میگیرد. جزئیات عناوین این حوزه ها در سایت http://insf.org قابل مشاهده است.
|
پژوهشگاه نیرو
|
پژوهشگاه نیرو موسسهای است که برای سازماندهی تحقیقات و پژوهشهای علمی و کاربردی و پاسخ به بستههای موردنیاز در توسعه فنّاوری صنعت برق تشکیل شده است. گروههای پژوهشی پژوهشگاه نیرو، متولیان اصلی مدیریت پژوهش در حوزههای تخصصی مرتبط با صنعت برق و انرژی و هستند.گروه های پژوهشی در حوزه نیروگاه و تجهیزات دوار، حوزه سازه ها و مطالعات فشار قوی، حوزه محیط زیست و مطالعات انرژی، حوزه نرم افزار، شبکه و مخابرات، حوزه محیط زیست و مطالعات انرژی، حوزه الکترونیک و سیستم های قدرت، حوزه شیمی و متالورژی و حوزه مدیریت و اقتصاد فعالیت دارند.
این پژوهشگاه هر ساله فراخوان حمایت از پروژه های فناورانه را اعلام می کند که جزئیات آن ها در سایت پژوهشگاه به آدرس www.nri.ac.ir قابل مشاهده است.
|
سامانه تاک
|
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی جهت ارتباط موثر پژوهشگاه با جامعه و صنعت و رصد نظاممند و به موقع نیازهای پژوهشی موسسات و مراکز مختلف کشور، مدیریت و کاربردیسازی پژوهشهای علوم انسانیاقدام به ایجاد و توسعه سامانه تاک (سامانه تعاملی احصای پژوهشهای کاربردی) به نشانی https://tak.ihcs.ac.ir/ نموده است.
در این سامانه امکان مشاهده اولویت های پژوهشی و عناوین فرصت های مطالعاتی جامعه و صنعت در حوزه علوم انسانی وجود دارد.
|