آیین‌نامه برگزاری و غیبت در امتحانات


DDR Menu

آداب و اخلاق شرکت در امتحانات

آداب و اخلاق شرکت در امتحانات

«مصوب شورای آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان»

 

به استحضار می‌رساند که امتحانات پایان نیم‌سال تحصیلی 4011 به شیوه حضوری برگزار می‌گردد. به‌منظور برگزاری امتحانات به‌صورت مناسب، شیوه‌نامه زیر تدوین شده است. خواهشمند است با رعایت موارد ذکر شده، در برگزاری هرچه بهتر امتحانات، همکاری لازم را داشته باشید.

 

الف) میثاق نامه اخلاقی و آداب شرکت در امتحان

دانشجوی گرامی، به‌منظور رعایت عدالت و ارزیابی درست از فعالیت‌های آموزشی شما، خواهشمند است موارد زیر را در زمان برگزاری امتحان مدنظر قرار دهید.

  • پایبندی به قواعد اخلاق دانشجویی و رعایت احترام به حقوق سایر دانشجویان در زمان برگزاری امتحانات
  • حضور به‌موقع در جلسه آزمون پایان نیم‌سال تحصیلی
  • عدم دریافت کمک از افراد دیگر در حین برگزاری آزمون
  • عدم انتشار یا ارسال پاسخ سؤالات به دانشجو یا فرد دیگر تحت هر عنوانی

 

ب) آیین‌نامه شرکت در امتحانات پایان نیم‌سال تحصیلی

  1. امتحانات پایان نیمسال طبق برنامه اعلام شده در سامانه جامع آموزشی گلستان انجام خواهد شد و غیرقابل‌تغییر می‌باشد.
  2. اطلاعات دقیق از زمان ورود (روز و ساعت) و محل برگزاری هر آزمون و نیز شماره صندلی دانشجو از طریق سامانه جامع آموزشی گلستان (گزارش 428) امکان‌پذیر خواهد بود.

تذکر بسیار مهم: دانشجویان گرامی در نظر داشته باشید ورودی سالن امتحانات اطلاعیه شماره صندلی درج نخواهد شد؛ لذا قبل از مراجعه به سالن امتحانات حتماً با اخذ گزارش 428 از شماره صندلی خود مطلع شوند.

تبصره: به‌منظور جلوگیری از سردرگمی، اتلاف وقت و شرکت به‌موقع در جلسه آزمون، ضروری است که دانشجو به طور دقیق و موثق، اطلاعات فوق را کسب نماید. عدم اطلاع دقیق دانشجو در این زمینه هیچ‌گونه مسئولیتی برای  برگزارکنندگان آزمون‌ها ایجاد نمی‌کند.

  1. همراه‌داشتن اصل کارت دانشجویی الزامی است.

تبصرهحضور بدون کارت دانشجویی مشمول مقررات کمیته انضباطی است و دانشجویانی که کارت دانشجویی ندارند با ارائه اصل مدرک شناسایی عکس‌دار معتبر از قبیل شناسنامه، کارت ملّی و گذرنامه می‌توانند در جلسات آزمون شرکت کنند.

  1. همراه‌داشتن کیف، کتاب، جزوه، کار تحقیقی، پوشه، تلفن همراه و … به داخل محل برگزاری آزمون‌های پایان نیم‌سال تخلّف محسوب می‌شود و عدم رعایت آن مشمول مقررات انضباطی است.

تبصره: نظر به اینکه دانشگاه هیچ مسئولیتی در قبال نگهداری از تلفن همراه و سایر وسایل همراه دانشجویان در مبادی حوزه‌های آزمون ندارد، اکیداً توصیه می‌شود از همراه‌داشتن وسایل اضافی خودداری نموده تا از بروز مشکلات متعدد از جمله مفقودشدن آنها پیشگیری شود.

  1. حضور دانشجویان 30 دقیقه قبل از برگزاری هر آزمون در محل برگزاری الزامی است.
  2. دانشجو پس از ورود به جلسه امتحان حق خروج از جلسه را قبل از تحویل پاسخ‌نامه و برگه سؤال نخواهد داشت.
  3. با هرگونه تخلف و تقلب در امتحانات وفق مقررات برخورد خواهد شد.
  4. در خصوص نحوه برخورد با موضوع تقلب هیچ تفاوتی میان دروس عمومی، پایه و اختصاصی وجود ندارد.

تبصره: بررسی درخواست‌های دانشجویان غایب در جلسات آزمون در خصوص موجه یا غیرموجه بودن غیبت، حداکثر 10 روز پس  از برگزاری آزمون‌ها به همراه مدارک معتبر برای طرح در شورای آموزشی دانشگاه امکان‌پذیر می‌باشد.

 

ج) مصادیق تخلف و تقلب در امتحانات

  1. داشتن کارت دانشجویی جعلی، غیرمعتبر یا کپی
  2. همراه‌داشتن و استفاده از هرگونه نوشته، یادداشت، جزوه و کتاب به‌صورت غیرمجاز
  3. ردوبدل‌کردن هر نوع نوشته یا صحبت با سایر دانشجویان پس از توزیع برگه سؤالات امتحانی
  4. ردوبدل‌کردن هرگونه وسیله نظیر ماشین‌حساب، خط کش و ... بدون هماهنگی با مراقبین و استاد درس
  5. همراه‌داشتن هرگونه تجهیزات ارتباطی نظیر تلفن همراه، پیجر، هندزفری
  6. همراه‌داشتن هرگونه وسائل الکترونیکی نظیر هدفون، ساعت هوشمند، دستبند، انگشتر، قلم و عینک هوشمند
  7. همراه‌داشتن کیف، کلاسور یا ساک دستی در جلسه آزمون
  8. نگاه‌کردن به ورقه امتحانی و پاسخ‌نامه دانشجویان یا نشان‌دادن ورقه به سایر دانشجویان
  9.  وجود هرگونه اطلاعات روی دست، پا، میز، لباس و ...
  10. برهم‌زدن نظم جلسه امتحان و هرگونه بحث و مشاجره با مراقبین
  11. عدم نشستن در شماره صندلی اختصاص‌داده‌شده به دانشجو
  12. پرسیدن سؤالات مکرر و غیرمرتبط از مراقبین
  13. خروج و بازگشت غیرمجاز به جلسه امتحان
  14. استفاده از سرویس بهداشتی بدون هماهنگی با مراقبین و یا استاد درس
  15. فرستادن شخص دیگر به‌جای خود
  16. خارج‌کردن پاسخ‌نامه و برگه سؤالات از جلسه امتحان

تبصره: استفاده از هرگونه کتاب، جزوه، لپ‌تاپ، ماشین‌حساب فقط در صورت موافقت استاد درس بلامانع می‌باشد. برای این منظور می بایست چگونگی استفاده از هر یک از موارد فوق در برگه سوال امتحانی مشخص گردیده باشد.

 

د) نحوه برخورد با متخلفان در امتحانات پایان نیم‌سال تحصیلی

در صورت مشاهده تقلب و یا هرگونه تخلف در آزمون، متخلفان ضمن محرومیت از ادامه آزمون، صورت جلسه ای با حضور رئیس جلسه، مراقب مربوطه و استاد درس تهیه می شود که در آن به صراحت نظر استاد در مورد تخلف یا تقلب انجام شده ذکر می گردد و با توجه به مقررات آموزشی برای بررسی موضوع، صورت جلسه مذکور به همراه کپی برگه آزمون و مستندات مرتبط با آن، توسط رئیس آموزش دانشکده به کمیته انضباطی ارسال می گردد، و اصل برگه امتحانی و نسخه صورت جلسه تقلب در دانشکده بایگانی می گردد. تصمیم گیری نهایی در رابطه با اثبات وقوع تقلب و تخلف و اعمال اقدامات تنبیهی که می تواند شامل موارد زیر باشد به عهده کمیته انضباطی دانشگاه است.

  1. درج نمره ۲۵/۰ و ثبت تقلب در پرونده آموزشی
  2. محرومیت به مدت یک یا چند نیم‌سال تحصیلی
  3. اخراج از دانشگاه

 

ه) غیبت در امتحانات پایان نیم‌سال تحصیلی

  1. چنانچه دانشجویی در امتحان پایان ترم غیبت نماید به‌هیچ‌وجه از وی امتحان مجدد به عمل نخواهد آمد؛ و نمره صفر برای آن درس لحاظ خواهد شد.
  2. چنانچه دانشجویی به دلیل بیماری قادر به شرکت در امتحان نباشد، باید به درمانگاه دانشگاه مراجعه کرده و توسط پزشک معتمد دانشگاه معاینه و در صورت لزوم گواهی لازم صادر گردد.

تبصره: غیبت دانشجو در جلسه امتحان به علت بیماری سرپایی با تظاهرات بالینی جزئی موجه نمی‌باشد.

  1. اگر دانشجویی جهت درمان به مرکز درمانی خارج از دانشگاه مراجعه نموده است، لازم است گواهی استعلاجی خود را به همراه تمام مدارک مربوطه شخصاً در اولین روز بعد از استراحت به مرکز مشاوره و یا مرکز بهداشت و درمان دانشگاه ارائه دهد تا عملاً امکان بررسی دقیق‌تر وجود داشته باشد، لازم به ذکر است گواهی‌های که بیش از دو روز کاری از پایان صدور آنها یا از زمان استراحت ذکر شده در آنها گذشته، قابل‌بررسی نخواهد بود.

تبصره 1: گواهی‌های صادر شده پس از بررسی‌های لازم تأیید یا رد می‌گردد و متعاقباً نتیجه به آموزش دانشکده مربوطه اعلام خواهد شد.

تبصره 2: ارائه گواهی به مفهوم عدم شرکت در امتحان نیست، در بسیاری موارد فرد با مراجعه و درمان به‌موقع می‌تواند در امتحان شرکت نماید.

  1. درصورتی‌که دانشجو در تاریخ امتحان در بیمارستان بستری شود، باید در همان تاریخ بستری، مراتب را به اطلاع مرکز بهداشت دانشگاه رسانده و پس از ترخیص کلیه مدارک و شماره پرونده بیمارستان را جهت بررسی به گروه آموزشی ارائه نماید.

تبصره: درصورتی‌که دانشجو به دلیل موجهی نتواند در امتحانات پایان نیمسال شرکت نماید، موظف است حداکثر 10 روز بعد از آخرین امتحان دلایل و مدارک خود را به‌صورت مکتوب جهت بررسی موجه نمودن غیبت به آموزش دانشکده خود جهت ارائه در شورای آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده / دانشگاه ارائه نماید، لازم به یادآوری است که به مدارکی که بعد از 10 روز تحویل داده شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد.

  1. کسانی که مبتلا به ناراحتی‌های روانی یا اعصاب بوده، به‌نحوی‌که امکان شرکت در امتحان برای آن‌ها میسر نباشد، باید بر اساس گواهی‌های تأیید شده و طبق ضوابط، نیمسال تحصیلی خود را به طور کامل و در موعد مقرر حذف نمایند. حذف ننمودن ترم ملاک آمادگی برای ادامه ترم و شرکت در امتحانات است، و غیبت در امتحان برای این‌گونه افراد، غیرموجه تشخیص داده می‌شود.
  2. مسافرت در طول امتحانات پایان نیمسال، دلیل موجهی برای غیبت نخواهد بود و غیبت بر این مبنا غیرموجه است. البته در مورد سفرهایی که با اخذ مجوزهای لازم صورت‌گرفته باشد، قابل‌بررسی است.
  3. چنانچه غیبت دانشجویی در امتحان موجه تشخیص داده شود، درس مربوط به آن امتحان در کارنامه به شکل حذف پزشکی یا حذف مجاز ثبت شده و در این صورت چنانچه در نتیجه حذف، واحدهای دانشجو از حدنصاب لازم (12 واحد) کمتر گردد، یک ترم کامل محسوب شده و مشمول مقررات یک ترم کامل می‌گردد.
  4. چنانچه دانشجو در کلاس‌های درسی بیش از حد مجاز غیبت داشته باشد (بیش از سه شانزدهم جلسات آموزشی)، نمره صفر برای آن درس لحاظ خواهد شد.

تذکر: در صورت عدم تأیید گواهیهای ارائه شده توسط دانشجو به مرکز مشاوره، مرکز بهداشت و شورای آموزشی دانشگاه، غیبت دانشجو غیرمجاز بوده  و نمره درس مربوطه صفر درج خواهد شد.

آداب و اخلاق شرکت در امتحانات