اداره امور تغذیه


اداره امور تغذیه

 

 

 

 

 

 

رئيس اداره امور تغذیه

 

تلفن:05431136302

05431136730 - 05431136731
پست الکترونیک:food_stu@usb.ac.ir

 

 

 

 

اداره امورتغذيه :

اداره تغذيه از دو مجموعه مجزا تشكيل شده است ، سلف سرويس شماره يك واقع در دانشكده مهندسي با ظرفيت سرويس دهي به ۵۰۰۰ دانشجو و سلف سرويس شماره دو واقع در دانشكده ادبيات با ظرفيت سرويس دهي به ۳۵۰۰ نفر دانشجو در هر وعده و سلف سرويس شماره سه واقع در دانشكده مهندسي با ظرفيت دهي ۱۵۰۰ نفر در هر وعده مي باشد 

 

پرسنل اداره تغذيه عبارتند از :

  • رئيس اداره تغذيه
  • مسئول اتوماسيون تغذيه
  • اپراتور شارژ كارت تغذيه


سلف سرويسها : 

  • مسئول انبار سلف

  • ناظر سلف سرويس شماره يك

  • ناظر سلف سرويس شماره دو

  • ناظر سلف سرويس شماره سه

 

وظايف اداره تغذيه : 

I- نظارت بر سردخانه ها و انبارهاي مواد غذائي : در هر كدام از سلف سرويسهاي مهندسي و ادبيات ، دو سردخانه زير صفر با برودت C  ۰

جهت نگهداري گوشت و مرغ و ماهي منجمد و يك سردخانه بالاي صفر با دماي C  ۰

I- جهت نگهداري ميوه و سبزي و لبنيات و ... وجود دارد كه بهداشت و برودت اين سردخانه ها روزانه كنترل مي شود .

ضمناً در هر سلف سرويس يك انبار جهت نگهداري برنج و حبوبات وجود دارد .

I- نظارت بر كيفيت مواد اوليه مصرفي جهت طبخ غذا توسط كارشناس اداره تغذيه

تمامي مواد اوليه اي كه جهت طبخ غذا خريداري مي شوند توسط كارشناس اداره تغذيه كنترل مي گردد . در هر مورد دارا بودن كيفيت ظاهري مطلوب و برچسب مشخصات شامل تاريخ توليد و انقضاء ، پروانه ساخت و بهره برداري و مهر استاندارد الزاميست در بعضي موارد به منظور اطمينان بيشتر از بهداشت و سلامت مواد اوليه مصرفي جهت انجام آزمايشات ميكروبي و شيميائي اين مواد به آزمايشگاه اداره نظارت بر مواد غذائي ارسال مي گردند و تا قبل از مشخص شدن نتيجه آزمايش از مصرف آنها خودداري مي گردد .

I- نظارت بر رعايت بهداشت فردي پرسنل آشپزخانه و نيز رعايت بهداشت و نظافت سلف سرويسها

هركدام از پرسنل آشپزخانه موظفند در بدو ورود و سپس هر ۶ ماه يكبار با انجام آزمايشات لازم كارت بهداشت معتبر دريافت نمايند و نيز در طي پخت غذا هم ملزم به رعايت بهداشت فردي و استفاده از روپوش و كلاه و دستكش تميز مي باشند .

به منظور رعايت بهتر بهداشت سلف سرويس علاوه بر نظافت ، ضد عفوني سطوح مختلف بوسيله وايتكس و تيرك صورت مي گيرد ليوانها و ظروف غذاخوري نيز با وايتكس يا كلر ضد عفوني مي شوند 

 

واگذاري پخت و پز غذا به بخش خصوصي : 

بنا به موافقت مسئولين محترم دانشگاه جهت بالا بردن كيفيت غذا و همچنين ايجاد رقابت ، با دو شركت خصوصي قرارداد بسته شد تا تحت نظارت اداره تغذيه نسبت به طبخ و توزيع غذا در سلف سرويسهاي مهندسي و ادبيات اقدام نمايند .

براساس اين قرارداد فقط ۳ قلم كالاي يارانه اي براساس آمارهاي اعلام شده توسط اداره تغذيه در اختيار 
شركت ها قرار مي گيرند و ساير مواد اوليه مورد نياز جهت پخت غذا بايد توسط شركتها خريداري شوند  به گونه اي كه كيفيت مواد تهيه شده مورد تائيد كارشناس اداره تغذيه قرار گيرد .

ضمناً روزانه در هر سه سلف سرويس به طور متوسط ۱۰۰۰۰ پرس غذا در  وعده ناهار و شام پخت و توزيع مي شود .

 

ايجاد فضاي سبز در اطراف سالنهاي غذاخوري : 

به همت رياست محترم دانشگاه و بخاطر اينكه دانشجويان بتوانند از محيطي زيبا و فرح بخش در اطراف سالنهاي غذاخوري بهره مند شوند اقدام به احداث پارك و آب نماهاي زيبا در اطراف سلف سرويسها شده است بعضاً دانشجويان با اجازه مسئولين سلف سرويس اقدام به صرف غذا در اين پاركها مي نمايند .

 

تجهيز و بازسازي غذاخوري هاي دانشجوئي : 

در اين زمينه فعاليتهاي انجام شده در آشپزخانه سلف سرويس شماره يك ( مهندسي ) عبارتند از :

- تعويض سنگهاي كف و ديوارها ، تعويض اجاق گازها ، تعمير و بازسازي سردخانه هاي نگهداري داخل آشپزخانه ، تعويض ميز و صندلي هاي سالنهاي غذا خوري خواهران و جايگزيني ميزهاي غذا خوري شيشه اي طرح دار – ساخت پيشخوان سنگي در سلف سرويس برادران و افزايش جايگاه غذا در سلف سرويس خواهران

 

فعاليتهاي انجام شده در اتوماسيون تغذيه:

  • در سال ۱۳۸۰ براي مكانيزه كردن و سهولت توزيع غذا با شركت ستاره جهانگستر قراردادي جهت خريد و نصب دستگاهها منعقد گرديد و كارتهاي سلف توسط اداره تغذيه در اختيار دانشجويان قرار گرفت .

  • در سال ۱۳۸۷ با توجه به استهلاك كارتها و افزايش آمار غذائي قراردادي با شركت فوق جهت تعويض دستگاهها و كارتها منعقد گرديد و با توجه به چند منظوره بودن كارتهاي فوق با هماهنگي مسئولين موافقت گرديد جهت توزيع كارتها و چاپ آن به عنوان كارت هوشمند دانشجوئي انجام شود.كارتها توسط اداره آموزش به عنوان كارت دانشجوئي وچاپ و توسط اداره تغذيه توزيع گرديد  هم اكنون با افزايش جايگاههاي توزيع و رزرو غذا در سلف سرويسهاي مهندسي و ادبيات و با كاستن از زمان انتظار براي دريافت غذا و بالابردن رضايتمندي  با نصب رزرو اينترنتي و شار‍ژ اينترنتي  و مكانيزه كردن افزايش اعتبار با نصب دستگاههاي پوز بانكي تمامي سيستم اتوماسيون به صورت صد در صد مكانيزه شده است .