ایجاد «مرکز تحقیقات و موزه سنگ، کانی و گوهر» در دانشگاه

مرکز تحقیقات و موزه سنگ، کانی و گوهر در دانشگاه سیستان و بلوچستان ایجاد می شود.

بنا به گفته دکتر سهیل زارع مطلق عضو هیئت علمی گروه مهندسی معدن، در این مرکز تحقیقاتی مطالعات گسترده ای روی سنگ ها و مواد معدنی به منظور ارائه خدمات تخصصی به اساتید، محققان، دانشجویان، بهره برداران معادن و صنایع معدنی انجام خواهد شد. این مرکز شامل گروههای پژوهشی زیر میباشد:

1.  کانی شناسی و گوهرشناسی.

2.  موزه سنگ، کانی و گوهر.

3.  آزمایشگاه تحقیقاتی و پیشرفته کاربرد مواد معدنی.

4.  آزمایشگاه جامع مکانیک سنگ.

اهداف اصلی مرکز تحقیقات شامل موارد ذیل می باشد:

•  مشاوره در زمینه شناسایی، اکتشاف و بهره برداری اصولی از مواد معدنی و سنگ‌های قیمتی استان.

•  ارائه راهکارهای نوین در زمینه فراوری و کاربرد مواد معدنی منطقه، به منظور ایجاد ارزش افزوده بالاتر.

•  صدور شناسنامه معتبر برای گوهرها، سنگ های قیمتی و انواع مواد معدنی استان جهت مقاصد تجاری.

•  مطالعات جامع مکانیکسنگی جهت طراحی اصولی پروژههای عمرانی نظیر سدسازی، راهسازی، معادن روباز و زیرزمینی.

•  همکاری تحقیقاتی با سازمان ها، مراکز پژوهشی و دانشگاه ها جهت اجرای پروژه های مختلف بخش معدن و صنایع معدنی.

•  کارآفرینی و ایجاد اشتغال با برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه گوهرشناسی و فراوری انواع سنگ های قیمتی .

در کنار مرکز تحقیقات، یک موزه بزرگ و مجهز سنگ، کانی و گوهر نیز در دانشگاه احداث میشود که در آن نمونه های مختلف کانیها، گوهرها و مصنوعات سنگی تزیینی مختلف با توجه به طبقه بندی های علمی رایج در دنیا، به بهترین نحو ممکن از لحاظ هنری و زیبایی‌شناختی نگهداری می شود. این موزه پنجره ای رو به دنیای جذاب و شگفت انگیز کانی ها برای کلیه علاقه مندان باز خواهد نمود.

کشور ایران و استان سیستان و بلوچستان از نظر تنوع کانی‌ها، گوهرها و مواد معدنی دارای پتانسیل بالایی میباشد که بایستی به درستی شناخته شود و مورد بهره برداری بهینه و اصولی قرار گیرد. لذا توسعه مجموعه فوق به یک مرکز تحقیقات تخصصی در زمینه سنگ ها و مواد معدنی تاثیر بسزایی در ارتقا سطح پژوهشی دانشگاه در بخش معدن و بهبود وضعیت معادن و صنایع معدنی استان دارد که با لطف خداوند محقق خواهد شد.

لازم به ذکر است طرح این مرکز توسط گروه مهندسی معدن پیشنهاد شد و در تاریخ 96/11/2 هیئت امناء دانشگاه با ایجاد آن موافقت نمود.