طبق ارزیابیهای «مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام »، بر اساس آخرین ویرایش رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی ایران در سال ۱۴۰۳، دانشگاه سیستان و بلوچستان در میان دانشگاههای جامع کشور، موفق به کسب رتبه 17 ملی در شاخص «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری» شد.
به گزارش حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان، طبق ارزیابیهای «مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام »، بر اساس آخرین ویرایش رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی ایران در سال ۱۴۰۳، دانشگاه سیستان و بلوچستان در میان دانشگاههای جامع کشور، موفق به کسب رتبه 17 ملی در شاخص «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری» شده است. این دستاورد برجسته، نشاندهندۀ تلاشهای هدفمند و رو به رشد این دانشگاه در تعاملات بینالمللی و کسب جایگاه مرجعیت علمی در سطح ملی است. این شاخص اهمیت روزافزون تعاملات بینالمللی و نقش دانشگاهها در دیپلماسی علمی و فناوری را برجسته میسازد.
معیار «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری» با وزن ۱۵ درصدی در نظام رتبهبندی، ابعاد گوناگونی از فعالیتهای بینالمللی دانشگاهها را مورد سنجش قرار میدهد. شاخصهایی نظیر انتشارات مشترک بینالمللی، تعاملات بینالمللی در فرصتهای تحقیقاتی، حضور پژوهشگران پراستناد بینالمللی، جذب دانشجویان بینالمللی، برگزاری دورههای آموزشی مشترک بینالمللی، مشارکت در پروژههای مشترک و پژوهانههای بینالمللی، کسب جوایز معتبر ملی و بینالمللی، ارتباط با سازمانهای تخصصی بینالمللی و حضور در نظامهای رتبهبندی معتبر بینالمللی، همگی در ارزیابی این معیار نقش دارند. کسب رتبه ۱۷ در این شاخص، نمایانگر عملکرد قابل توجه دانشگاه سیستان و بلوچستان در این حوزههای مهم است.
بررسی روند همکاریهای بینالمللی دانشگاه در انتشارات نمایه شده در پایگاه اسکوپوس نیز مؤید این پیشرفت است. دادهها نشان میدهند که نسبت انتشارات دانشگاه با همکاری پژوهشگران بینالمللی از سال ۲۰۱۶ میلادی روند صعودی داشته و در سال ۲۰۲۱ به حدود ۳۴ درصد رسیده است. این امر نشاندهندۀ افزایش تعاملات علمی دانشگاه با محققان سایر کشورها و تلاش برای گسترش شبکههای بینالمللی است که به ارتقای مرجعیت علمی دانشگاه کمک میکند.
کسب رتبه ۱۷ در شاخص «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری» در نظام رتبهبندی ملی، دستاوردی ارزشمند برای دانشگاه سیستان و بلوچستان محسوب میشود و نشاندهندۀ گامهای مؤثر این دانشگاه در راستای تعاملات بینالمللی و کسب جایگاه مرجعیت علمی است. با تداوم این روند و اجرای برنامههای هدفمند، انتظار میرود که دانشگاه در سالهای آتی شاهد پیشرفتهای چشمگیرتری در این حوزه باشد و نقش مؤثرتری در دیپلماسی علمی و فناوری کشور ایفا نماید.