میکروسکوپ الکترونی روبشی انتشار میدانی در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه نصب گردید

نصب میکروسکوپ الکترونی روبشی انتشار میدانی در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه

دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی انتشار میدانی (FESEM) کمپانی KYKY مجهز به آشکار سازهای SE ، BSE و EDS که از محل اعتبارات ارزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خریداری شده بود، در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان نصب و راه اندازی گردید.

به گزارش روابط عمومی، دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی انتشار میدانی (FESEM) کمپانی KYKY مجهز به آشکار سازهای SE ، BSE و EDS که از محل اعتبارات ارزی سال ۹۸ و ۹۹ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خریداری شده بود، در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان نصب و راه اندازی گردید. این دستگاه از پرکاربردترین تجهیزات برای خدمات دهی در جهت آنالیز و شناسایی مواد است که امکان بررسی مورفولوژی، ترکیب و ساختار سطح در ابعاد نانومتری با تصویر برداری از نانو پودرها، نانو فیلم‌ها و نانو الیاف را در طیف وسیعی از شاخه‌های مختلف از جمله، متالورژی، معدن، سرامیک، پلیمر، الکترونیک، شیمی، فیزیک، پزشكی، زمین شناسی، علوم زیستی و ... را فراهم می‌آورد.
به طور کلی از آشکار ساز SE جهت بررسی توپوگرافی سطحی، مورفولوژی نمونه، بررسی سطوح شکست و ... استفاده می‌شود. از آشکار ساز BSE همچنین جهت تشخیص تغییرات فازی بر اساس عدد اتمی و از آنالایزر (EDS) برای شناسایی عناصر موجود در جدول تناوبی استفاده می‌شود.
خدمات قابل ارائه در بخش میکروسکوپ الکترونی به شرح زیر است:
-تهیه تصاویر میکروسکوپی با بزرگنمایی و قدرت تفکیک (Resolution) بالا در حد نانومتر
-تهیه تصاویر سه بعدی از نمونه‌ها
-بررسی مورفولوژی انواع نمونه‌ها (پودری، بالک و غیره)
-بررسی سطح شکست (فرکتوگرافی)
-تعیین اندازه ذرات پودرها در ابعاد نانومتر
-تهیه آنالیز نقطه‌ای (Spot)، آنالیز خطی (Line Scan) و آنالیز صفحه‌ای (Map)
-تهیه آنالیز نیمه کمی توسط آنالایزر EDS
-امکان آنالیز عنصری پوشش های لایه نازک و اندازه گیری ابعاد پوشش در ابعاد نانومتری
-شناسایی اولیه مواد مجهول و تعیین عناصر شیمیایی

فایل پیوست