برگزاری كرسي ترویجی در دانشگاه سیستان و بلوچستان

كرسي ترویجی تحت عنوان: «نگاهی نو به بازار بین المللی ایران در عصر قاجاریه» در مورخ 96/12/7 در تالار معراج دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار گردید.

این جلسه با حضور تعدادی از اساتید و دانشجویان رشته تاریخ، اقتصاد و آمار برگزار گردید. دکتر مریم شیپری مطالب خود را با طرح این مساله که: "آیا موقعیت جغرافیایی ایران عاملی برای عدم رونق بازار بین المللی ایران در دوره مورد نظر بوده است یا خیر؟" شروع نموده و سپس مستندات خود را که بر اساس روش کلیومتری (تاریخ سنجی) و از طریق دانش آمار تهیه و تنظیم کرده بود (و خلاف این نظریه را اثبات می کرد) ارائه نمود. سپس به نقد نظرات مورخانی که قائل به این نظریه هستند، پرداخته شد

قابل به توضیح است تمرکز بحث بر تجارت خارجی ایران بوده و نتایج،  نشان از رونق و حضور ایران در بازارهای بین المللی در بازه زمانی مورد نظر داشت.

دکتر محمد حسین دهقان و سرکار خانم دکتر مرضیه اسفندیاری که هر دو از ناقدان این کرسی بودند از دیدگاه دانش خود که آمار و اقتصاد بود به ترتیب موضوع را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

گفتنی است در پایان نیز اساتید و دانشجویان سوالات خود را در رابطه با موضوع مذکور مطرح کردند.